Familien Lau, Østerbro, København.

Familien Lau udtaler:

”Vi har fået markant bedre netværk hjemme hos os. Det trådløse internet virker – endelig – i hele huset. Det er egentlig mærkeligt at man skal bekymre sig om dækning i hele huset, man tror jo det er noget internetudbyderne tager sig af. Men det gør de ikke. Derfor blev vi så glade da vi opdagede Wifik. En specialiseret og hyperfleksibel virksomhed der virkelig kerer sig om kunderne. Vi følte os meget godt behandlet og pengene er givet rigtig godt ud. Sublim service og meget tilfredsstillende produkt. Vi kan varmt anbefale Wifik.”

Baggrund:

Hos familien Lau på Østerbro i København, var der alvorlige udfordringer med den trådløse dækningen i hjemmet.  Stueplan oplevedes til at have den bedste trådløse dækning i hjemmet, men det var ikke en 100% stabilt udover det var der pletvis dækning på 1. sal og 2 sal. i hjemmet.

Det var derfor ikke muligt at kunne streame musik/video på en stabil måde specielt på 1.sal og 2.sal. Det streaming udstyr som var placeret i stueplan, hvilket var tilkoblet det eksisterende WiFi hoppede af og på internettet, specielt ved aftenstide når alle var hjemme, herunder naboer.

Resultatet for familien var en utilfredsstillende hverdag da internettet ikke levede op til forventninger og behov.

Udfordringer:

  • YouSee WiFi router opsat i stueplan hvilken ikke alene kunne håndtere hjemmets WiFi
  • Streaming udstyr tabte forbindelsen til internettet tilfældigt speciel sen eftermiddag og aftenstid
  • Ikke muligt at opnå en tilfredsstillende internet forbindelse på 1.sal og 2.sal
  • Mange naboer med aktivt WiFi udstyr i et rækkehus område.

WiFi Kompagniet blev tilkaldt på denne baggrund, og vi foretog en måling rundt i hjemmet. Vi kunne konstatere at der var omkring 60 forskellige synlige WiFi netværk og 5 af disse var særdeles kraftige samt at disse var i direkte konkurrence med familiens eget WiFi netværk. Derfor var der kraftig interferens i de frekvensområder som WiFi anvender specielt fordi alle er tvunget til bruge de samme WiFi frekvensområder, det er lov bestemt. Det kan kort beskrives som kaos i luften da der ikke er mange ledige frekvenser som kan deles.

WiFi kompagniet fik den information at huset stod over for en renovering og derfor forslog WiFi kompagniet at der ved den lejlighed blev trukket netværkskabler til de 3 plan i boligen. Det blev besluttet.

I mellemværende periode før renovation opsatte WiFi Kompagniet to access punkter(AP) et i stuen som var forbundet til internettet samt et stk. AP på 2.sal. YouSee WiFi blev slået fra, dette for at undgå for meget frekvens støj og gene for naboerne. Det opsatte WiFi udstyr tilretter selv WiFi frekvenserne hvert døgn, således det er så godt som det kan blive. Det var nu muligt at streame på 2.salen og udstyr hoppede ikke af internettet mere.

Efter renovationen af huset blev følgende ændret:

  • Der blev opsat et WiFi access punkt på hver af de 3 etager med netværkskabel
  • You See router og andet internet udstyr blev flyttet til kælder, således det ikke står synligt i stueplan
  • Det nye WiFi installation blev justeret ind således frekvenserne ikke generes af nabo WiFi signaler
  • Der blev opsat en switch som også kunne levere strøm og data kapacitet til opsatte WiFi access punkter således performance er så optimal som muligt samt ledningsrod kunne minimeres til et absolut minimum.

Familien har nu 100 % WiFi dækning i hjemmet og det lever helt op til familiens forventninger.

———————-

Familien Lau blev så glade for vores WiFi koncept at vi efterfølgende fik lov til at levere vores trådløse løsning til familiens sommerhus.

———————-