Gode WiFi råd

Gode WiFi råd til bedre wifi dækning.


Vores gode WiFi råd bedre wifi dækning er baseret på hvad vi møder i virkeligheden samt hvad vi gør for at få WiFi til at fungere i en given bolig.

Desværre er det ofte vi møder WiFi installationer som “ikke” kyndige personer har rådgivet om samt solgt til vores kunder. Det er ofte rådgivning fra sælgere fra de store elektronikforretninger,  internet leverandører som sælger det de kalder for “Danmarks bedste WiFi” men det hjælper ikke da det forsat ikke virker som forventet i boligen.

Eksempler på rådgivning vores kunder stadig modtager samt har fået:

 • Internet leverandører der under dække af de har Danmarks bedste WiFi.
  • Der leveres håbløse “trådløse mesh systemer” som bare ikke løser kundens problem i mange tilfælde.
  • Når der ringes til deres kunde support om hjælp.
   • Informeres kunden om at de levere den korrekte båndbredde, så der er ikke nogen fejl. Men deres problem er ikke løst.
   • At de bare skal lidt flytte på kanalerne i den leveret WiFi router, så virker det. Men deres problem er stadig ikke løst.
 • Sælgere i store elektronikvarehuse som skal opfylde deres salgskvoter og propper elendige WiFi ekstendere og andet skrammel i hovedet på kunden som ikke ved sine gode råd men stoler på rådgivningen. Men kundes problem er ikke løst.
 • Anmeldelser af WiFi udstyr i fagblade som giver et urealistisk indtryk af produktets ydeevne i de omgivelser virkeligheden byder på i de danske boliger.
 • Elektrikere og andre såsom antenne/parabol “eksperter” som bare opsætter professionelt WiFi og netværk bevidstløst uden at tænke på korrekt WiFi konfiguration og opsæting af for meget WiFi udstyr. Vi rydder tit op i den slags installationer fordi det ikke fungere optimalt. Kunden har bare betalt en formue for noget som kan være godt, men det skal laves om.
 • Såkaldte eksperter som træder frem i medier og forslår et eller flere af de ovenfor nævnte punkter.

Det betyder at der ofte er brugt rigtig mange penge på WiFi udstyr som ikke har giver det ønskede resultat boligen fordi der er langt imellem de gode WiFi råd og god rådgivning.

Herefter er det WiFi Kompagniet som kommer ind i billedet og vi piller ofte meget af udstyret ned fordi udstyret bare laver en stor WiFi støjsuppe.


Placeringen af din internetleverandørens router.

Placeringen af din internetleverandør router er som sådan ligegyldigt. Det som er vigtigt er at du får fordelt dit WiFi signal fornuftigt i boligen.

Vi anbefaler at du anvender dig af de såkaldte WiFi ”Access Points” som skal placeres bedst muligt i boligen.

Et WiFi Access Point fordeler dit WiFi signal fra det sted hvor det er placeret i boligen.

Derfor skal det placeres hvor du har mest behov for bedst mulig WiFi dækning. Der kan være behov for flere Access Points typisk et pr. etage (kælder, stueplan og første salen).


Har du mistanke om at din internetleverandør ikke levere, men du kan ikke bevise det.

Hvis du har mistanke om at den Internet leverandør ikke levere varen kan vi hjælpe.

 • F.eks. dit internet virker langsomt
 • Du oplever dit internet er ustabilt og er nede perioder, men du kan ikke bevise det.

Så har vi udstyr som sættes på dit internet router. Denne boks kan lejes og den levere løbende statistikker f.eks. henover en måned eller to hvor du får noget konkret at gå videre med til din leverandør hvis der er problemer.

– Læs lidt mere her –


Kablet infrastruktur er et must for at opnå bedst mulig WiFi dækning i boligen.

WiFi Kompagniet anbefaler altid en eller anden form på kablet infrastruktur i boligen som gør det muligt at fordele WiFi signalerne på en god måde i boligen. Er der er tre muligheder.

 1. Netværkskabel er bygget til at levere den bedst mulige infrastruktur til computere. Det betyder at dit lokal netværket ikke er en flaskehals i forhold til den leveret båndbredde fra din internetleverandør. Båndbredde som infrastrukturen kan levere er ca. mellem 1GB til 10GB.
 2. Dine el-ledninger kan også bruges til at levere internet rundt i boligen. Denne teknologi hedder powerline og disse kan levere en båndbredde mellem 30 og 300 Mbit.
 3. Hvis du har en antennekabelinstallation i boligen kan disse også bruges til at levere internet rundt i boligen. Produktet hedder IP Link og dette produkt kan leveret en båndbredde mellem 30 til 100 Mbit samtidigt med Tv-signaler også vil kunne leveres af antennenettet.

Vil du undgå at dit internet driller, så lyt til WiFi Kompagniet anbefalinger om en eller anden form for fysisk infrastruktur er det bedste til at opnå et stabilt og effektivt WiFi i din bolig.

Ved anvendelse af en af de tre muligheder får du et langt bedre og stabilt WiFi dækning i boligen i forhold til f.eks. trådløst Mesh, Superbooster, WiFi forstærkere og andre tilsvarende systemer du kan købe i elektronik butikkerne.

– Læs lidt mere her om genbrug –


Hvorfor er trådløse WiFi Mesh løsninger ikke bare lykken?

De trådløse mesh enheder uanset om det er google, linksys, TP-link og andre har den udfordring at de enkelte mesh enheder er indbyrdes forbundet trådløst.

Det betyder at deres mesh signaler skal igennem de samme forhindringer som dit WiFi.

Disse mesh systemer er designet til boligtyper med tyndevæge ofte gipsvæge hvilket er fint. Men skal signalerne igennem beton, mursten fungere det ikke godt da det er den måde vi for det meste bygger på i Danmark.

Udover det kan du have udfordringer med mesh enheder i lejligheder da det indbyrdes ”mesh” signal også forstyrres af de omliggende WiFi netværk.

En anden udfordring er at hver gang mesh enhederne skal et led mere ud i ”mesh” kæden til næste mesh enhed tabes der 50% af båndbredden fordi mesh enhederne skal kommunikere indbyrdes inden WiFi signet udsendes.

Dette er ikke smart måde at forvalte din leveret båndbredde fra din internetleverandør. Det kan fint tænkes det er ”nok” og fungere fint. Men husk at mesh løsninger ikke er billigere end en Access Point løsning.

WiFi kompagniet anbefaler ikke umiddebart trådløse Mesh produkter til forbedring af WiFi dækning i din bolig.


Hvorfor er WiFi repeterer, extender og forstærkere løsninger ikke bare lykken?

Disse produkter har samme udfordring som WiFi ”mesh” fordi de kommunikerer trådløst med den router som levere WiFi i huset hvilket oftest internetleverandørens router.

Det signal som en ”WiFi” forstærker” videresender er ikke bedre end det som den modtager. Efter passage af væge og andet er det det signal som videresendes. Udover det tabes der godt 50% af båndbreden fordi WiFi forstærker skal have indbyrdes kommunikation med moderrouteren.

WiFi kompagniet anbefaler ikke disse produkter til forbedring WiFi dækning i din bolig.


Gode WiFi råd


Det var vores gode WiFi råd bedre wifi dækning, håbre det kan bruges til noget. Kontakt os hvis du vil have mere rådgivning.

Læs lidt mere om hvad WiFi er – en Nørd snak –

 Driller dit wifi? Bestil WiFi ekspert besøg

 Bestil telefon rådgivning